Новият квартал „Мадика“ се развива

Новият квартал „Мадика“ се развива

Новият квартал „Мадика“ е един от новите и бързо развиващи се градски райони на Бургас. Намира се северно от комплекс „Славейков“ и започва от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ /ВХТИ/. Началото на квартала поставят и няколко от сградите на „Бургас Инвест“ ООД – ВХТИ ПАРК, ВХТИ ПАРК 2, ВХТИ ХОУМС, СИТИ РЕСИДЕНС И СЪНСЕТ ВЮ.

Интересът към имотите в този район остава водещ от купувачите. Инвестиционните проекти са жилищни сгради със смесено предназначение и бизнес такива. За обезпечаване на нормалния достъп на гражданите Община Бургас полага усилия за поетапно изграждане на обслужваща инфраструктура.

До момента са направени основни пътни артерии, водещи към изхода на АМ „Тракия“ и входа на града, както и бул. „Янко Комитов“ от страната на болница „Сърце и мозък“ по която се придвижва и градски транспорт. Преди броени дни започна строителството на улица, свързваща булеварда с производствените бази в „Мадика“.

Част от проекта предвижда осигуряването на крайулично паркиране с обособяване на 36 места за автомобили. Той включва също така реконструкция на канализация, изграждане на тротоари, ново осветление и тръбна мрежа, по която да минат необходимите подземни комуникации. В завършения си вид улицата ще е двупосочна.

Естественото разширение на града е директно определено от нуждата от разнообразни услуги, инфраструктура и жилища, които да отговарят на потребностите на населението. Развитието на инфраструктурата като пътища и обществен транспорт също е естествена нужда и ще улесни ежедневието за жителите в новия квартал.

By

Type at least 1 character to search

За да получите повече информация за нашите текущи проекти, моля свържете се с нас.

Email: office@bginvest76.com

Офис 2: гр. Бургас, пл. Баба Ганка 4

Последвайте ни в социалните мрежи