Защо да инвестираме по време на строеж

Защо да инвестираме по време на строеж

Тенденциите при закупуването на недвижими имоти се повлияха значително след старта на пандемията през 2020 година. Преди това живеенето под наем беше изключително популярно, защото за хората беше важно да бъдат близо до своето работно място. Днес ситуацията изглежда по-различно – бизнесът се адаптира към възможностите за работа от вкъщи, а това, на свой ред, изведе на преден план както преимуществото да се работи от друг град (например, не от София, а от любимия град на морето), така и необходимостта от по-голямо пространство в дома (например, вместо да живеете в двустаен апартамент, в който прекарвате време предимно вечер след работа, то обитаването на по-голямо, тристайно жилище, би позволило създаването на кът, който да е изцяло с работна цел).

Това провокира много хора да се замислят за инвестицията в ново жилище, което да се ползва или като основно, или като лятна резиденция на морето, което през зимните месеци може да се отдава под наем с инвестиционна цел. Разбира се, не е спаднал и интересът при закупуването на жилища с цел препродажба или отдаване под наем.

Голямата изненада при продажбите на недвижими имоти се оказа фактът, че пандемията не повлия на цените. Oстава осезаема разликата в цената при покупка на жилище в готов блок и на имот по време на строеж. Освен значително по-ниската цена, в настоящата статия ще обърнем внимание и на други предимства защо да инвестираме в имот в проект.

Заплащането на имота става на части

За разлика от варианта при закупуване на готово жилище, където човек трябва да разполага с цялата сума за сделката наведнъж, при инвестирането в имот в проект, заплащането става на етапи в зависимост от нивото на завършеност на строежа. Това ви позволява да имате по-голяма гъвкавост при инвестицията и не ви обвързва задължително със теглене на ипотечен кредит.

По-голяма свобода на избор

При покупката на готово жилище обикновено пазарът налага повече компромиси с изложение, етаж и други особености на имота. При избора на имот по време на строеж може да бъдете едни от първите, които избират жилище, и сами да прецените колко квадрата да бъде, с какво изложение, на какъв етаж и други важни моменти.

По-висок процент на поскъпване на цената

Ако целта ви е покупка с цел препродажба, то парите, които ще инвестирате, със сигурност ще ви се възвърнат, тъй като цената на завършения имот ще се повиши на база на пазарните цени на готовите жилища. Шансовете при продажба да излезете на печалба са изключително високи.

Новото строителство си казва думата

Когато инвестирате в имот в строеж, след това се нанасяте в чисто нов апартамент и си спестявате ремонти и проблеми, останали от предходните живущи на дадено място. Още едно предимство на новото строителство е, че сградата има дълъг живот. При готовите сгради, особено тези, строени преди 1989 г., е работено по съвсем други стандарти и технологии, част от които отдавна са неактуални – например панелното строителство.

Коректност и сигурност с „БГ Инвест 76“

В голяма част от случаите хората се въздържат от инвестиции на проект поради риска от потенциалното недовършване. С нас, екипът на „БГ Инвест 76“, може да бъдете сигурни, че нашите обекти винаги се довършват. С над 10 години опит на пазара, нашата фирма има успешно изградени и реализирани над 20 жилищни сгради в Бургас и региона. Този опит ни дава увереност и самочувствие за 100% коректност, лоялност и доверие при изпълнението на проекти, както при следването на най-новите тенденции в строителството без компромиси с качеството.

By

Type at least 1 character to search

За да получите повече информация за нашите текущи проекти, моля свържете се с нас.

Email: office@bginvest76.com

Офис 2: гр. Бургас, пл. Баба Ганка 4

Последвайте ни в социалните мрежи