Домът през 2021 – Модни тенденции в интериорния дизайн

Домът през 2021 – Модни тенденции в интериорния дизайн

Несъмнено 2020 беше годината, която ни показа колко важна е уютната и комфортна домашна среда. Накара ни да оценим какво всъщност е това да имаш собствен дом, в които да бъдеш спокоен и да се чувстваш защитен. Освен това, голяма част от хората трябваше да адаптират домовете си и като домашни офиси, а децата да превърнат стаите си в класни такива. Всичко това нямаше как да не повлияе трендовете в интериорния дизайн през настоящата 2021 година.

Основната линия, на която залага тазгодишната тенденция е – близо до природата. На мода са пастелните цветове, меките форми и естествените материали. Дървото е не само на пода, а и по стените, дори и таваните.

Един от модерните дизайни е “Japandi”. Микс между японския и скандинавския дизайн (Japan&Scandi).

Японският дизайн е известен с термина “wabi-sabi” – показващ красота на несъвършенството или рустик стил. “Wabi-sabi” също е и естествена красота, но понякога тя може да бъде много студена. От тук е произлязла и необходимостта за внасяне на малко повече топлина, а тя се намира в скандинавския стил. И така, нуждата от меки форми и топлина се превръща в една от новите дизайнерски тенденции.

Друг несъмнен тренд са сухите цветя, а още по-специално “Пампас тревата”.

Може да бъде открита във всякакви форми и дължини, като важен елемент са и вазите, в които ще бъде поставена. Но дори и да изберете друг вид сухи растения или цветя,  определено можем да се съгласим, че това е изключително лесен начин да внесем още малко топлина и нежност в домовете си.

На последно място, но не и по важност е – независимо дали ще градите изцяло нов дом или просто ще освежите жилището си, опитайте се да го направите през местни творци и производители. Сега е повече от важно да направим това, както за икономиката, така и за обкръжаващата ни среда. А защо не и да потърсите някой винтидж находки. Каквото и да изберете, знайте че по този начин се грижите не само за собствения си дом, а и за нашият общ такъв – планетата Земя!

By

Type at least 1 character to search

За да получите повече информация за нашите текущи проекти, моля свържете се с нас.

Email: office@bginvest76.com

Офис 2: гр. Бургас, пл. Баба Ганка 4

Последвайте ни в социалните мрежи