Плаващи хотели за Световната купа през 2022г. на FIFA ще бъдат изградени с впечатляващи мащаби близо до Доха

Плаващи хотели за Световната купа през 2022г. на FIFA ще бъдат изградени с впечатляващи мащаби близо до Доха

Хотели с уникален дизайн ще бъдат построени на брега на остров Кетайфан по повод Световното клубно първенство на FIFA през ноември на 2022-та г. Целта на организаторите е да осигурят 1616 допълнителни хотелски стаи в района. Това е първият случай, когато плаващите недвижими имоти са били използвани като временно решение за нуждите на настаняване в този мащаб.

Изискванията на първенството е минимум 60 000 хотелски стаи за гости, капацитет затрудняващ дори и емирството. За да се запълни недостигът, полупотопяем кораб ще транспортира 16 идентични, предварително сглобени, плаващи луксозни хотели до Катар в началото на 2021 г. Два по два, четириетажните хотели ще бъдат предварително сглобени в корабостроителница и ще доплават до полуостровната страна. Всеки от тях ще има 101 стаи, бар и ресторант с външна тераса.

Тези плаващи хотели са изработени с минимален въглероден отпечатък и ще бъдат захранвани от слънчева енергия. Временните жилища са проектирани на пешеходно разстояние до международния стадион Lusail, мястото на откриването и закриването на Световната купа.

Проектът е собственост на инвеститор – лидер в алтернативните имоти с новаторски строителни методи, а след Световното първенство ще бъде прехвърлен в други градове. Много европейски и южноамерикански градове вече имат интерес към архитектурното решение. 

Хотелите са част от усилията на Катар за развитие на туризма, както и част от подготовката за Световното първенство през 2022 г., което за първи път ще се проведе в Близкия изток. 

By

Type at least 1 character to search

За да получите повече информация за нашите текущи проекти, моля свържете се с нас.

Email: office@bginvest76.com

Офис 2: гр. Бургас, пл. Баба Ганка 4

Последвайте ни в социалните мрежи