Младежки културен център в „Меден Рудник“

Младежки културен център в „Меден Рудник“

Легендарният бургаски Младежки културен център в центъра на града, където децата на 80-те и 90-те години ходеха на дискотека и да играят аркадни електронни игри, днес продължава да е пълен с живот със съвременната си функция на място за обучение и изява в изкуството, спорта, науката.

Подобен център Община Бургас иска да създаде в своя най-голям жилищен комплекс „Меден рудник“, където са най-много и децата. Администрацията има готов инвестиционен проект, с който ще кандидатства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

Избраното място за новия Младежки център е в зелената площ до ОУ „Петко Росен“, където досега се разполагаше коледната елха на „Меден рудник“. Това не означава, че комплексът ще остане без празничното си дърво. В ход е друг проект – за изграждане на нов парк с амфитеатър, който ще се намира в същия район, зад „Лакомата спирка“ (повече за него вижте тук). От следващата година коледната елха на „Меден рудник“ ще се издига там.

Според проекта за новия Младежки център се предвижда обемно-планировъчната схема на сградата да бъде решена на два етажа, с един допълнителен по-малък междинен етаж. Той ще се разгърне на приблизително 1500 м2 застроена площ, в която са предвидени изграждането на различни по функционалност зони и помещения – голяма мултифункционална зала за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми, кръгли маси и други, детски кът, смарт офиси, където младежите да провеждат обучения за работа с модерни технологии, кафене, зони за отдих.

By

Type at least 1 character to search

За да получите повече информация за нашите текущи проекти, моля свържете се с нас.

Email: office@bginvest76.com

Офис 2: гр. Бургас, пл. Баба Ганка 4

Последвайте ни в социалните мрежи