logo
  • ПЛАВАЩИ ХОТЕЛИ ЗА СВЕТОВНАТА КУПА ПРЕЗ 2022 Г. НА FIFA ЩЕ БЪДАТ ИЗГРАДЕНИ С ВПЕЧАТЛЯВАЩИ МАЩАБИ БЛИЗО ДО ДОХА

tel.: +359 889 76 76 76   e-mail: office@bginvest76.com

tel.: +359 889 76 76 76         e-mail: office@bginvest76.com

logo

ПЛАВАЩИ ХОТЕЛИ ЗА СВЕТОВНАТА КУПА ПРЕЗ 2022 Г. НА FIFA ЩЕ БЪДАТ ИЗГРАДЕНИ С ВПЕЧАТЛЯВАЩИ МАЩАБИ БЛИЗО ДО ДОХА

Хотели с уникален дизайн ще бъдат построени на брега на остров Кетайфан по повод Световното клубно първенство на FIFA през ноември на 2022-та г. Целта на организаторите е да осигурят 1616 допълнителни хотелски стаи в района. Това е първият случай, когато плаващите недвижими имоти са били използвани като временно решение за нуждите на настаняване в този мащаб.

Изискванията на първенството е минимум 60 000 хотелски стаи за гости, капацитет затрудняващ дори и емирството. За да се запълни недостигът, полупотопяем кораб ще транспортира 16 идентични, предварително сглобени, плаващи луксозни хотели до Катар в началото на 2021 г. Два по два, четириетажните хотели ще бъдат предварително сглобени в корабостроителница и ще доплават до полуостровната страна. Всеки от тях ще има 101 стаи, бар и ресторант с външна тераса.

Тези плаващи хотели са изработени с минимален въглероден отпечатък и ще бъдат захранвани от слънчева енергия. Временните жилища са проектирани на пешеходно разстояние до международния стадион Lusail, мястото на откриването и закриването на Световната купа.

Проектът е собственост на инвеститор - лидер в алтернативните имоти с новаторски строителни методи, а след Световното първенство ще бъде прехвърлен в други градове. Много европейски и южноамерикански градове вече имат интерес към архитектурното решение. 

Хотелите са част от усилията на Катар за развитие на туризма, както и част от подготовката за Световното първенство през 2022 г., което за първи път ще се проведе в Близкия изток. 

Автор: Надежда Николова

Всички новини