logo
  • ПАРК С АМФИТЕТЪР ЗА ЖИТЕЛИТЕ В "МЕДЕН РУДНИК"

tel.: +359 889 76 76 76   e-mail: office@bginvest76.com

tel.: +359 889 76 76 76         e-mail: office@bginvest76.com

logo

ПАРК С АМФИТЕТЪР ЗА ЖИТЕЛИТЕ В "МЕДЕН РУДНИК"

Снимка: Община Бургас

Община Бургас представи проекта за новия парк с амфитеатър в комплекс "Меден рудник", който ще се изгради в зона А.

Идеята е част от стратегията на администрацията за облагородяване на обществените пространства и създаването на условия за провеждането на културни събития, отдих и спорт на открито.

Новият парк ще се простира върху терен от 10 декара, който се намира от северната страна на ДГ "Чайка". Предвидено е обособяването на три зони. В едната от тях, точно до спирката, ще има елха, кръгъл площад и търговски площи.

Следващата зона е предвидена за спорт и отдих. Тя ще разполага с фитнес уреди и детски кът с люлки, батут, бабуни и пързалка. Една от люлките ще бъде специална и ще е предназначена за деца в инвалидни колички.

В третата зона ще се намира амфитеатърът. Неговите тераси ще бъдат направени от габиони, а за седалки ще се използват дървени скари. Амфитеатърът ще разполага със сцена от 600 кв. м. Зад нея се предвижда да има малка сграда, която ще служи за съблекалня и гримьорна.

Целият парк ще е практично заложен и съобразен с изискванията за достъпност на хората с увреждания до всяка една от зоните.

Автор: Надежда Николова

Всички новини